Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo.
Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera za čašu neka vam posluži ona od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje.
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol
Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol
Priprema:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.
(Punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!