Ako niste znali, sezona je čokoladnih jaja, a mi vam donosimo recept za slatkiš kojega možete napraviti sami kod kuće. Potrebno vam je samo 15-ak minuta, pa već sad isprobajte recept.
Sastojci:
Za nadjev:
250 g maslaca od kikirikija ili badema ili indijskog oraščića
30 g kokosovog brašna
3 kašike meda ili javorovog sirupa
Za preljev:
100 g čokolade
1-2 kašike mlijeka (može i biljnog mlijeka)
Priprema:
1. U blenderu pomiješajte sve sastojke za nadjev i potom ih oblikujte u jaja. Stavite ih na pleh na kojemu je papir za pečenje i stavite u zamrzivač dok radite preljev. Preljev napravite tako da otopite čokoladu i pomiješate s mlijekom.
2. Izvadite jaja iz zamrzivača, uronite u čokoladu te ih vratite na pleh i u zamrzivač na sat, dva. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja. Ukoliko koji ostane, vratite u zamrzivač da se ne rastope.
(Punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!