Nema kvasca, nema uzrujavanja. Toliko je recepata za brza i ukusna tijesta bez tog, u doba korone, traženog sastojka da ćete se lako snaći i bez njega i ukućanima na stol iznijeti primamljiva peciva.
Donosimo vam recept za brze kiflice s praškom za pecivo i svježim sirom, koje možete i puniti raznim punjenjima ili se samo zadržati na bazičnom receptu.
Brze kiflice s praškom za pecivo
SASTOJCI:
500 g glatkog brašna
250 g svježeg sira (kremastijeg)
2 jaja
100 ml maslinova ulja
100 ml mlijeka
prašak za pecivo
žličica soli
sjemenke sezama, maka ili suncokreta
PRIPREMA:
U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir. Sve dobro izmiješajte.
U manju zdjelicu odvojite bjelanjke (žumanjke ostavite za premazivanje), istucite ih vilicom pa dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte. U zdjelu s brašnom i sirom dodajte tu smjesu pa rukama zamijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.
Tijesto razvaljajte u dva kruga promjera 35-40 cm pa svakog od njih izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) i složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumanjcima koje ste izmiješali s dvije žlice mlijeka. Pospite sezamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.
Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 25-30 minuta.
Pečene kiflice izvadite iz pećnice i prekrijte krpom, a kad se ohlade, prebacite u vrećicu i zavežite. Na taj će način dulje ostati meke i svježe.
(Sl. Dalmacija/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!