Ukoliko presolimo jelo, teško ga je "popraviti".
Međutim, čak i za to ima rješenje. Postoji jedan jednostavan trik uz pomoću kojeg možete odmah popraviti presoljeno jelo.
Dovoljno je oljuštiti jedan krompir i stavi u šerpu ili lonac. Skrob iz krompira upija so i jelo više neće biti neukusno.
Osim toga, krompir ima neutralan ukus, ako se ostavi u komadu, pa neće promijeniti ukus jela. Ovaj trik ne funkcioniše samo kada je presoljeno jelo u putanju, već krompir može neutralisati i druge začine, piše Pink.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!