iskoristite sezonu

Najukusniji kolač sa trešnjama: Kratko se priprema, a užitak je zagarantovan

Auto & Dom19.06.16, 13:50h

Najukusniji kolač sa trešnjama: Kratko se priprema, a užitak je zagarantovan
Sezona trešanja u punom je jeku pa je sada idealno vrijeme da uživate u njima i iskoristite sve njihove dobrobiti

 

Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu.


Sezona trešanja u punom je jeku pa je sada idealno vrijeme da uživate u njima i iskoristite sve njihove dobrobiti.

 

Trešnje su bogati izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

 

Najbolje ih je jesti svježe, a sjajne su kao dodatak kompotima i kolačima. U nastavku pronađite recept za jednostavan biskvit s trešnjama koji uvijek uspijeva.

 

SASTOJCI:

 

4 jaja
1 dcl jogurta
1 dcl ulja
10 dag šećera
20 dag brašna
2 male kašike praška za pecivo
20 dag trešanja
krušne mrvice za posipavanje kalupa
 


PRIPREMA:

 

1. Uklonite koštice iz trešanja.


2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane.

 

3. Upalite pećnicu na 180 °C.

 

4. U jednu zdjelu stavite cijela jaja i šećer pa tucite mikserom dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta.

 

5. Zatim kuhačom lagano umiješajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smjesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umiješajte i jogurt.


6. Naposljetku u smjesu lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.

 

7. Kalup namažite maslacem i bogato pospite krušnim mrvicama.

 

8. Ulijte smjesu u kalup i potom na vrh posložite trešnje.

 

9. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotova kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatno-žutu boju.

 

SAVJETI:

 

- Kolač prije pečenja možete posuti bademima u listićima ili pak sjeckanim bademima. Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.

 

- Možete kolač peći u kalupu po želji, okruglom, duguljastom ili pravokutnom.

 

- Servirajte ga hladnog uz malo tučenog slatkog vrhnja ili dodatkom svježih trešanja.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook