ukusni zalogaj

Ne prže se, a ni ne kuhaju: 'Pufnasta' jaja su najnoviji gastro hit kojem nećete moći da odolite!

Auto & Dom08.05.17, 14:23h

Ne prže se, a ni ne kuhaju: 'Pufnasta' jaja su najnoviji gastro hit kojem nećete moći da odolite!
Ovo jelo jedinstvenog izgleda pravi se tako što se žumance odvaja od bjelanca, a najbolje od svega je što ima samo 161 kaloriju

 

Najnoviji trend u hrani koji je zahvatio svijet su pufnasta jaja zbog kojih su ljudi potpuno zaboravili na kuhana, poširana ili pržena.

 

Ovo jelo jedinstvenog izgleda pravi se tako što se žumance odvaja od bjelanca, a najbolje od svega je što ima samo 161 kaloriju.

 

Ako i vi želite da probate da ga napravite, evo recepta:


1. Odvojite žumanca od bjelanca i stavite ih u odvojene činije.

2. Izmutite bjelanca dok ne postanu gusta i pufnasta.

3. Ako želite, dodajte im ekstra sastojke kao što su šunka, sir, povrće ili začini.

4. Umućena bjelanca stavite na pleh za pečenje i postarajte se da na sredini imaju rupu za žumance.

5. Pecite 5 – 8 minuta u unapred ugrijanoj rerni na 230 stepeni Celzijusa

6. Nakon ovog vremena, izvadite bjelanca i dodajte im žumance, vratite u rernu i pecite još 3 minuta.

7. Izvadite pufnasta jaja iz rerne i servirajte.

 

Prijatno!

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook