Video/ Brzopotezno, a neodoljivo

A sada, nešto potpuno novo u pripremi jaja: Nakon ovoga, samo ćete ih tako praviti!

Auto & Dom18.03.16, 17:49h

A sada, nešto potpuno novo u pripremi jaja: Nakon ovoga, samo ćete ih tako praviti!
Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti na tostu, staviti u salatu i kombinirati na razne druge načine

 

Zaboravite na pečenje, poširanje i kuhanje. Ovih dana najzanimljiviji način za pripremu jaja je sušenje žumanjaka u mješavini soli i šećera.



'Sušenje' žumanjaka u mješavini soli i šećera je postupak koji koncentrira okuse u ovom zlatnom dijelu jaja, te ga pretvara u raskošne polutvrde i slane zalogajčiće. Ovako pripremljena jaja mogu se poslužiti na tostu, staviti u salatu i kombinirati na razne druge načine. 

 

Sastojci za sušenje žumanjaka: 


200 grama šećera
200 grama soli 
4 jaja 

 

Priprema: 


1. U zdjeli pomiješajte šećer i so, pa u njega stavite svježe žumanjke koje ste prethodno odvojili od bjelanjaka. 

2. Preko žumanjaka posipajte mješavinu šećera i soli. 

3. Zdjelu prekrijte čistom plastičnom folijom, pa stavite u frižider na četiri dana. 

4. Četkom nježno odstranite mješavinu soli i šećera s površine jaja, i poslužite na željeni način. Prijatno! Isprobajte i ovaj super recept za pohovana hrskava jaja. 

 

U videu pogledajte brzopotezni recept za sušena jaja za koji vam je potrebno tek nešto više od sat vremena.

 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook