Sastojci za pripremu marokanske piletine:
4 pileća zabatka
1 kašika brašna
1.5 kašika cimeta
1/2 kašike kima
1/2 kašike đumbira
1/2 kašike crvene paprike
1/4 kašike cayenne paprike
1/2 kašike bibera
morska ili krupna ili obična so
1 šolja pilećeg temeljca
1 kašika brašna
1/2 šolje datula
1/4 šolje badema u listićima
Priprema marokanske piletine:
Zabatke operite i posušite. U zdjelici pomiješajte brašno, cimet, kim, đumbir, crvene paprike, morsku ili krupnu so (može i obična), prstohvat cayenne začina, malo soli i bibera. Izmješajte.
Smjesu istresite na pileće zabatke i dobro izmješajte. U tavu dodajte kašiku maslinovog ili običnog ulja i neka se zagrije.
U to dodajte piletinu i pržite oko 4-5 minuta s jedne i s druge strane. U zdjelici izmješajte pileći temeljac i kašiku brašna.
Istresite smjesu u piletinu,dodajte datule i bademe ,poklopite,smanjite temperaturu i ostavite da sve zajedno kuha oko 10 min ili dok je piletina ne bude gotova.
(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook