Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je došao da isprobamo nešto novo, hrskavo i sočno, jaja na način kakav smo dugo sanjali, ali nismo imali ideju kako ih pripremiti.
Srećom ima puno kreativnijih i boljih u kuhinji od nas, poput Byrona Talbotta, čiji jednostavni i genijalni recept možete pogledati u videu. Uživajte!
Pohovana hrskava jaja
Sastojci:
Jaja
Hljeb
Peršin
Ružmarin
Timijan
Sol
Mlijeko
Brašno
Ulje
Sirće
Priprema:
1. Stavite u mikser hljeb, peršin, ružmarin, timijan i malo soli te sve dobro izmiksajte 2 do 3 minute dok se začini ne sjedine s krušnim mrvicama.
2. Raširite mrvice na pladanj za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu (130 stupnjeva) na 10 do 15 minuta dok se mješavina dobro ne osuši.
3. U međuvremenu poširajte jaja. Lonac s vodom, koju ste malo posolili i dodali bijelog vinskog sirćeta, zagrijte do ključanja, a potom razbijte jaje i nježno ga ubacite u vodu. Kuhajte jedno po jedno jaje oko 30 sekundi i potom ih izvadite na krpu da se osuše i malo ohlade.
4. Jaja uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu razmućenog jaja i mlijeka, a potom u krušne mrvice. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljajte u mješavinu jaja i mlijeka te u krušne mrvice.
5. Dobro zagrijte ulje i pržite jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora biti tekuća, a korica hrskava.
Prijatno!
(Punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook