Ako želite pripremiti nešto slatko, a uz to ste veliki obožavatelj cheesecakea, ovo je pravi recept za vas! Video s tutorijalom na YouTubeu dosad je pogledalo više od dva miliona ljudi, a razlog zašto vrlo je jednostavan: za izradu ove ukusne delicije potrebni su vam malo vremena i samo TRI sastojka.
Ovaj japanski kolač od sira odnosno soufflé cheesecake najpoznatiji je kolač na svijetu, a mi vam donosimo recept.
SASTOJCI:
3 jaja
120 grama bijele čokolade
120 g kremastog sira
POSTUPAK:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite bjelanjke u frižider. Zagrijte rernu na 170 stepeni, a čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a posebno istucite žumanjke koje ćete dodati ravnomjernoj smjesi otopljene čokolade i kremastog sira. Na kraju u tri navrata umiješajte snijeg te ulijte smjesu u kalup obložen nauljenim papirom za pečenje. Kalup stavite na veći lim za pečenje u koji nalijte kipuću vodu. Sve zajedno stavite u pećnicu.
Kolač se peče u tri faze: prvo ga 15 minuta pecite na 170 stepeni, zatim još 15 na 160 stepeni, a posljednjih 15 minuta pecite ga u ugašenoj rerni.
Po želji ukrasite kolač šećerom u prahu i uživajte!
(net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook