Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna zato počnimo...
Sastojci:
2 banane
Priprema:
1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
2. stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču
3. ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
4. zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu
5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.
Trikovi:
Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:
1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda
2. NUTELLA: U blender dodajte tri do četiri kašike Nutelle
3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i dvije kašike slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)
4. ČOKOLADA: U blender dodajte tri kašike gorkog kakaa, dvije kašike slatkog vrhnja i kašičicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).
(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook