Sastojci
150 g čokolade
50 g maslaca
150 g miješano mljevenih lješnjaka i badema/pistacija
2 kašike ruma+2 kašike smeđeg šećera
2 kašike ruma
1. Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte.
2. Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još dvije kašike ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice.
3. Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet ili otopljenu čokoladu.
Još odličnih i slatkih recepata podražite na blogu Sweetheart.
(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook